Emu tollából


A minap lehetőségem volt felkeresni egy ismeretlen ismerősöm a Dancing Boots Country Linedance Club alapítóját Szilágyi Gábort.

Egy megbeszélés miatt Debrecenbe kellett utaznom. A tárgyalás a nem várt módon a várt eredményt hozta, a vele járó stresszel együtt. Csak az járt a fejemben, hogy meg kell szabadulnom a feszültségtől mielőtt vissza indulok Budára, Pestre.

Kerestem is a módját, de nem találtam megfelelő lányokat, így egy leeresztő sör mellett döntöttem. Ekkor ugrott be Gábor. Gáborral ezidáig egyetlen egyszer találkoztam. Tavaly a 7. Révfülöpi Country Music Fest-en lépett fel táncos csapatával. Facebook ismeretségünk onnan ered, hogy annak idején megkért, küldjem el neki a fotókat, amiket a fesztiválon készítettem. Az elmúlt hónapokban néhány kommenten és like-on kívül nem kommunikáltunk egymással. 

Ilyen előzmények után a legnagyobb természetességgel dobtam egy üzenetet neki. „Hello! Debrecenben volt egy kis dolgom. Megiszunk egy sört egy óra múlva kb.?”  Biztos voltam a válaszban, mégis meglepett. Magától értendően csak ennyit írt: „Ám legyen. Hagyom magam.”   

A cégér magasan az ajtóra szögelve adta tudtomra, hogy nem tévesztettem el a címet.

Gábor melós ruhában nyitott ajtót. Éppen az esti rendezvény kellékeit készítette fel az előadásra. Látszólagos zavartsága ellenére szívélyesen fogadott. Nem tervezett napközben vendéget fogadni. A sörök nála mindig behűtve állnak feladatukra készen. A műhelyének hangulata azonnal magával ragadott és felszínre hozta a régi, rodeo-s emlékeket.

A jó hangulatú bulik bevillanó képei csibészes mosolyt csaltak az arcomra, melyből vendéglátóm is tudta, mire gondolok. Az itthoni western társadalom egy olyan világ, aminek lazaságára, életérzésére valahol mindenki vágyik. Ahogy a beszélgetésünk során kiderült Gábor ezt az érzést igyekszik átadni munkásságával. S ez a fő mozgatórugója annak, hogy csapatával járják az országot.

Érdemes követni Facebook oldalukat, hátha egyszer Fóthoz közel is fellépnek.Egy válasz

 1. Jó félév után találkoztam ismét Asztalos Bélával.
  Egy messenger üzenetben, küldött pár képet rólunk, amint a 7. Révfülöpi Country Music Fest-en pózolunk.
  Bevallom, még ekkor sem igazán esett le, hogy ki is Ő ! 🙁 De megbeszéltük, hogy találkozunk és szívesen veszem, ha meglátogat.
  A röpke, nagyjából fél órás beszélgetés (sörözés), alatt szembesültem azzal, hogy ebből bizony egy riport, egy blog, egy bejegyzés (ki, hogyan nevezné), fog készülni.
  Számomra a meglepetés erejével hatott ám, nagyon örültem és persze megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyennek az alanya lehetek!
  Béla ! Nagyon köszönöm és remélem, hogy mihamarabb viszontlátjuk egymást, akár egy sörözésen, akár egy fellépésen!
  Baráti üdvözlettel: Szilágyi Gábor Tánctanár
  Dancing Boots Country Linedance Club Debrecen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás