Emu tollából


A lejátszóban a kedvenc motoros slágereim. Kiszállok a kocsiból. Nem állítom le, a hangerőre adok még egy kicsit. Kell a feelinghez. Zene nélkül nem teljes a kép. 

A karácsonyi napok csendes békességben teltek. Az egész téli szünet harmónikus volt. Ennek ellenére már nagyon vártam 2022 első napját. 

Az idei tél lassan telik. Az elmúlt hónapokban felerősödött a PMS (Post Motor Syndrome). A házunk felújításán sikeresen túl vagyunk, de garázsra az előzetes kalkulációk ellenére már nem futotta. Így még a következő néhány hónapot egy bérleményben tölti a Guzzi. Nincs messze a garázs és mégis olyan távoli. Hetente egyszer ránezek, de meghajtani még ennél is ritkábban tudom. Nehéz időszak ez. Ezért is örültem nagyon a kivételesen jónak ígérkező január elsejei időjárásnak. 13 fok, napsütés. Nem kell ennél több a tél ketrecébe zárt motorosnak.

Az onroad.hu csapata évek óta szervez Újév első napjára egy szezonnyitó motorozást. Az utóbbi évek befelé fordulása miatt nemigen szoktam ilyen rendezvényekre járni, de éves szinten van 3-4 amin, „kötelező” résztvenni. Nekem ez a harmadik vonulásom, ami az Onroad Évadnyitókat illeti. 

Szilveszter éjszakáját félig meddig kipihenve elővettem a szekrényből a rég elrakott cordurámat. Az idő csalóka volt. 13 fok, de az erős szélnek köszönhetően a hőérzet kevesebb volt. Vastagon beöltöztem. A thermo bélés mellé még két vékony réteg aláöltözetet is felvettem. Autót vezetni nem a legkényelmesebb így. Furcsán nézhettem ki, amikor kiszáltam a kocsiból. De engem semmi sem érdekelt, csak süssön a nap és mehessek végre! 

Garázsból motor ki, sisak fel, és indulás a találkozási pontra. A hangulat megvan. Minden adott volt egy kellemes naphoz. A szervező népszerűségének köszönhetően  nagyjából 190 motor érkezett meg a 80 kilométeres mini túra végén a Velencei-tó partján található Petrocelli Cafféhoz.

Felemelő érzés volt a 3 kilométeres motorkígyó tagjaként eltölteni azt a néhány órát az olasz v2-esem nyergében.

Hiányzott a rezgése. Sötétedésig járattam, majd nap végén szomorúsággal vegyített elégedettséggel terítettem rá a pokrócát. 

Viszont látásra jövő héten! Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás