Emu tollából


Fennakadt rajtam az emberek tekintete miután kiléptem kedvenc borbélyomtól. Volt, aki mosolygott, volt, aki csodálkozott. A sisakot felvéve éreztem csupán, hogy már nem én, hanem a motorom vonzza tovább a tekinteteket. Elindulás után azon töprengtem: vajon felismertek, le volt csúszva a sliccem, vagy belenyírtak a frizurámba?

Jókedvűen keltem ki az ágyból. Kicsit elaludtam, a többieknek korábban kezdődött a nap. Hiába mostam meg az arcom, a tükörben látszódott, hogy régen jobban bírtam a péntekről hétfőre virradó reggeleket. Össze-vissza állt a hajam, hosszú volt a borosta – de még nem szakáll -, fáradt a tekintet. Nem tehettem mást, rögvest fel kellett ütnöm a telefonkönyvemet. Bö, bö, bö borbély: meg is van. Áron, a borbélyom vette fel a telefont. Rögtön lelkesen elújságolta, hogy végre meg tudta nyitni saját szalonját. Délelőttre beesett egy lemondás, így egy remek alkalom adódott, hogy megszabaduljak másnapos külsőmtől. Irány a 96 Barber Bros szalon.

A küszöbön átlépve a vendég azonnal érzi, hogy ott minden érte van. A férfiasabb közérzet eléréséhez nagyban hozzájárul a belső tér kialakítása. A Loft stílusra jellemző betonszürkére festett falak és a fa padló elegánsan egyszerű párosítása is jó választás, de a végső hangulatot egy csipetnyi ipari stílus becsempészésével érték el. A plafonon függő acélrudak köré tekert vezetékeken lógó izzók felteszik az i-re a pontot.

Mire a szemünk körbe ér, lelkünk maszkulin vonásai is felszabadulnak. Tökéletes hely arra, hogy következmények nélkül férfiak legyünk.

A welcome drink kínálatból ugyan még hiányoznak a különböző gabonapárlatok – szóvá is tettem -, ellenben jó pár hűtött üdítő közül választhat az ember. A szolgáltatáspaletta is minden igényt kielégít. Tényleg csak a diszkréciót igénylő dolgok hiányoznak róla. Gondolom, amint kialakul a VIP rendszer, lehet majd olyat is választani. Legalábbis én így csinálnám.

Dicsérő szavaimnak a borbélyom kegyetlenül őszinte köszönése vetett végett:

És már kaptam is a hideg coke-ot a kezembe. Általánosságban elmondható rólam, hogy kritikus szemmel tekintek a szolgáltatókra. Ezért szeretem Áront. Soha nem volt bennem egy csekély elégedetlenség sem, ami a munkásságát illeti. Legyen szó hajvágásról, szakálligazításról, vagy csak egy szimpla borotválásról. Nem hiszem, hogy lenne elégedetlen vendége.

Mondtam Áronnak, hogy okos fejet szeretnék. Olyan frizurát, ami csak a legnagyobbaknak van. Gondoljon orvosokra, ügyvédekre, üzletemberekre. Elmosolyodott. Ekkor már tudtam, hogy kérésem nem jelentett neki problémát.

A majdnem kilencven perces barber treatmen-t követően úgy éreztem magam, mint Les Grossman. Abszolút eltalálta azt, amire gondoltam. Most már csak egy dolgom van: várni, hogy megnőjön. Addigra talán ital is lesz a szivarszobában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás