Emu tollából


Néztem, ahogy ott állt a terem közepén. Többen álltak körülötte, mégis feltűnően egyedül volt. Hasonló alkatú társai közül ő vonzotta leginkább az emberek tekintetét. Néztem, és egy kis idő elteltével a környezet elsötétült. Csak ő állt ott a neon fényben. Csillogott, mintha érezte volna, hogy bámulom. Sportos és elegáns megjelenését látva az ember szíve szerint a végletekig simogatná tenyerével azokat a idomokat. Micsoda nő! Isabella, Borgward Isabella. Így hívják és az egyik legszebb dolog, amit életemben láttam.

Élményekben gazdag nyári szüneten vagyok túl. Sok felé jártam motorral vagy anélkül. Kirándultam a családdal és egyedül is. Jó pár helyen megfordultam, de egyre élményre különösen jó szívvel emlékezek vissza.

Idén is felkerestem a Káli-medencét, és harmadmagammal egy kellemes hétvégét töltöttem ott el, amely menet közben finom borokkal megbolondított gourmet túrává alakult. Azonban nem a finom ételek és különleges borok miatt maradt emlékezetes.

Volt szerencsém, és módomban állt felkeresni Dörgicsén a Kaáli Auto-Motor Múzeumot. Kaáli professzor által évtizedek alatt gyűjtött járművek idén két éve, hogy látogathatóak a nagyközönség számára. Némi exkluzivitás érzetet
kelt, hogy főszezonban is csupán napi két alkalommal lehet látogatni, s a belépők száma is korlátozva van. Érdemes hetekkel a tervezett időpont előtt helyet foglalni.

A tárlatvezetések kezdetén, amikor csak teheti Kaáli professzor személyesen, szokatlan szívéllyel fogadja, köszönti a látogatókat, majd rövid beszédét követően szakértői vezetéssel elindulhatunk. 130 járműritkaságból álló kiállítás minden egyes darabja előtt percekig lehet időzni. Látványuk nyugalmat áraszt. Karosszériájuk tükrözi, hogy egy szemernyi kapkodás nem volt a tervezésük során. Volt idő megalkotni őket. Ezt a hűen sugallják is. A régi időkben nem volt ennyire rohanós az élet.

Igyekezzünk ezt visszahozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás