A nyár, az újonnan vásárolt Acapulco ingeim, a hétfői sikeres gyökérkezelés sem derített jobb kedvre a begyulladt bal felső hatos miatt elmaradt toszkánai motoros túrám miatt. A környezetemben mindenki próbált a kedvemre tenni. Mosolyogtam is a figyelmességükön. De azt láthatták: mosolyom nem őszinte. Önsajnálatom egészen szerdáig kitartott. Szerda reggel a netet böngészve figyelmemet felkeltette egy elnevezés „magyar Toszkána”. Eddig nem hallottam róla, hogy a Káli-medencét így is nevezik.  „Ha már így nevezik csak meg kéne győződnöm róla nekem is, hogy valóban így van-e.” – gondoltam magamban. Még aznap megemlítettem itthon a mi lenne, ha eltöltenénk egy hétvégét kettesben a „magyar Toszkánában”. A gyerekek úgyis nyaralnak a nagyszülőknél. Feleségemnek tetszett az ötlet, így hamar beleegyezett. Megbeszéltük Ő foglalja a szállást, én intézem az ebédet, vacsorát. Pénteken munkaidő elteltével indultunk. A Balaton felé tartó, erős forgalom ellenére motorral viszonylag hamar leértem Köveskálon foglalt szállásunkra, a Pálffy59 Vendégházba. Nemsokára feleségem is megérkezett. Becheckoltunk és elfoglaltuk a néhány hete átadott vendégház egyik emeleti szobáját. Rövid pihenőt követően elindítottuk a hétvégét. Én egy sportförccsel kezdtem.

1 dl Pálffy Tramini 2018 Káli védett eredetű száraz fehérbor a hűtőben bekészített palackból és 4 dl szódavíz. Szintén a hűtőből. Mivel motorral mentünk vacsorázni, kénytelenek voltunk várni. Amíg vártunk, hogy elmúljon a sportfröccs egyáltalán nem látszódó hatása megittam még egyet. Így már sokkal könnyebben telt az idő, jobb hangulatban a beszélgetés. Amint úgy gondoltam, hogy kiürült a szervezetemből, motorra pattantunk és elindultunk a Zománc bisztrócskába. Idén már harmadszorra jártom ott, de most először a kedvesemmel. Kedvünk nem is lehetett volna jobb és a mediterrán hangulatunkat olyan apróságok tették teljessé, mint a levendula limonádéba csempészet két szárított rózsaszirom.

Az ételek íze és szervírozása pedig most is meghaladta elvárásainkat.

Estebédet követően Révfülöpnek vettük az irányt a 7. Révfülöpi Country Music Fest-re. Óriási élmény volt annyi év elteltével újra átélni egy country fesztivál hangulatát.

Annyira belém bújt a bugi, hogy másfél óra elteltével visszaindultunk a szállásra. A mélyebb alvás érdekében szerettem volna még pálinkázni lefekvés előtt.

Szombat egész napra motorozást terveztünk, ki kellet pihennem magam.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás