Emu tollából


Családi vakációra általában a család egészével megy az ember. Az idei nyár utolsó üdülése előtt azonban nem várt helyzet elé állítottak bennünket a hirtelen fellépő események. Ezért a családi vakáció első két napja apa-fia üdüléssé változott. Évek óta visszajáró vendégként autóval, motorral már-már navigáció nélkül letalálok a büki Danubius Hotelbe, azonban vonattal már 15 éve nem jártam a nyugati végen. A többieket otthon hagyva vasúton vágtunk neki a hétvégének. Tény, hogy nem Kongót céloztuk meg, de évtizedes emlékeim szerint nem árt, ha indulás előtt átnézzük a menetrendet és beleszámolunk egy kis késést is a menetidőbe.

A közel négy órás, jó hangulatú utazás hamar eltelt.

Késés sem volt, így kettő óra után néhány perccel megérkeztünk a szállodába. Check in, átöltözés és már indultunk is az újonnan átadott élménymedencébe. Tavalyi év során nagy szívfájdalmam volt, hogy a hotel egy arculatváltáson megy keresztül és gyógyszállóból wellness szállodává alakul, de akinek nem létszükséglet a gyógyvíz, az észre sem veszi a változást. Talán csak annyit, hogy még több program és szórakozási lehetőség lett. Sportolási lehetőségből sincsen hiány. Kerékpár-, gyalogtúra útvonalak, tenisz, fitnesz, kalandpark, gokart.

Két napot töltöttünk kettesben, mielőtt teljes lett a létszám.

Azalatt a két nap alatt kialakítottunk egy napirendet, amit igyekeztünk betartani és a többieknek is átadni. Tudom furcsának tűnhet, hogy az ember a vakációja idején is kénytelen beosztani az idejét, de all inclusive ellátás esetén bizony meg van határozva, hogy mettől-meddig lehet étkezni.

Reggel, ahogy kivilágosodik: ébredés. Reggeli nyolctól, ebédig kalandmedence, ebédet követően csendes pihenő és így tovább estig. Vacsora előtt mókus les, után egy levezető séta a szálloda melletti bükfürdői Kneipp Parkban.

A kavicsokon mezítláb sétálva jön rá az ember, hogy mennyire jó lelassulni, és a rohanó világban körülményektől függetlenül a saját időbeosztásunk szerint megélni a napokat. Ettől töltődünk fel. Persze egyéb programok is voltak azért. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Ebben a békességben eltelt 6 nap után végül menekülnünk kellett. Jöttek a sárkányok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás