Csernicsek Sz. Annamária – Csöpi írása


A múltheti projekt folytatásában pontfestéssel dekoráljuk a tündérkertünk kövecskéit, vagy teljesen fügetlenül bármi más dekorálásához is alkalmas ez a tehnika. Valljuk be, sok helyen jól mutat az ilyen szines mandala, legyen az fafelület, kövecske, üveg, bögre, doboz, ékszer vagy poháralátét.

Egy pár alapvető irányelv következik, ami megkönnyítheti a munkánkat és egyből sikerélményünk lesz.

Eszközök – Egyenlőre improvizálunk és a legegyszerűbb, itthon található eszközöket fogjuk használni, ha valaki esetleg nagyon megszeretné ezt a tehnikát, könnyen beszerezheti a célszerszámokat is. Szükségünk lesz egy pár fogpiszkálóra, fülpálcikára és egy radíros ceruzára, de használhatunk bármilyen kerekített végű pálcikát, ecsetvéget, gombostűt stb.

Amikor ez megvan , próbáljuk ki egy papírdarabkán, hogy melyik eszköz milyen nyomot hagy. Sorakoztassuk fel őket nagyságrendileg, az eszközöket a saját pontocskájuk mellé, le is fotózhatjuk a sorrendet, hogy könnyebben megjegyezzük.

Minta– Kereshetünk már kész mintákat, használhatunk bonyolult sablonokat vagy spontán, intuitív módon is alakulhat a történet. Én az utóbbit szeretem jobban,ettől lesz igazán izgalmas, egyedi. A lényeg, hogy megjelöljük a mintánk közepét, kiinduló pontját, ettől lesz az egész hatás harmonikus, legyünk pontosak, ha szimmetrikus végeredményt szeretnénk.

Festék– Sokat lehetne a festékről beszélni, az állaga ami azomban a legfontosabb. Tapasztaljuk ki, hogy mennyire érdemes felhiggítani ahhoz, hogy szép nyomot hagyjunk az eszközünkkel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás