Tel: 27-537-350 Email: fotimuvhaz@gmail.com
2151 Fót, Vörösmarty tér 3.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Muharay Színház – Shakespeare Rómeó és Júliája nyomán írta Madák Zsuzsanna: VERONA, 1301 bemutató

március 6 @ 19:00 - 21:30

Jegyek:

1-8. sor: 2.900 Ft/fő
8-sortól: 2.500 Ft/fő
Kedvezményes (diák, nyugdíjas): 1.500 Ft/fő

 

„Ó, Rómeó, mért vagy te Rómeó? Tagadd meg apád és dobd el neved! Vagy esküdj meg, hogy szeretsz mindhalálig, és én Capulet nem leszek tovább.”

Mit tehet Júlia, aki nem szerethet bele az ellenség fiába? Erősebb a szerelem, minta családi szigor? Mit tehet egy mai fiatal, akinek a családi normák szerint kell, vagy kellene iskolát, barátot, közösséget választania? Van-e beleszólásunk?

Történetünk a két fiatal halála után kezdődik. Verona hercege nyomoz, nem tudja ki és mi okozta ezt a tragédiát. Három gyanúsítottja van Lőrinc barát, Júlia dajkája és Baltazárt, akik négy napja nem mondanak semmit. Megunva hallgatásukat pellengérre állítja őket a főtéren. Ha végre beszélnek talán kiderül, hogy miért döntött úgy a két szerelmes, hogy megölik magukat. Ha nem, mind hármójukat kivégzik.

Rómeó és Júlia örökérvényű történetét nem kell bemutatnunk. Számtalan előadás és film készült Shakespeare szerelmi történetéből. A mi előadásunk viszont más, mint a megszokott, kezdve ott, hogy osztálytermekben, kisközösségeknek adjuk elő. A történet elmesélése során fontos szerepet kapnak a diákok, akikkel közösen próbáljuk kideríteni, hogy mi is történt. Fontos kérdésekre keressük a választ, közösségről, viszályról, családról. Mivel mindenki máshogy gondolkodik és mást tart fontosnak, evidensnek, ezért az előadásunk is mindig más lesz, egyedi. Ezt a megismételhetetlen élményt keressük közösen, a történet kibontása közben.

szereplők: HEVESI TÓTH EVELIN, ANTAL ÁDÁM, KÁTAI NORBERT

Shakespeare Rómeó és Júlia nyomán írta: MADÁK ZSUZSANNA
mozgás: HOJSZA HENRIETTA
színházi nevelési konzulens: PATONAY ANITA
rendezőasszisztens: VAS VIRÁG
rendező: GULYÁS HERMANN SÁNDOR

Részletek

Dátum:
március 6
Időpont:
19:00 - 21:30
Honlap:
http://muharay-szinhaz.hu/events/verona-1301-bemutato/

Helyszín

Muharay terem