Tel: 27-537-350 Email: fotimuvhaz@gmail.com
2151 Fót, Vörösmarty tér 3.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mesés mozgásos fejlesztés kicsiknek

február 8 @ 16:30 - 17:30

Esemény navigáció

Foglalkozásainkat  8 fős csoportban tarjuk, melyet szenzomotoros  fejlesztéssel kezdünk( 30 percben) majd mesével, mondókával folytatjuk a  kicsik testkép-téri tájékozódásának fejlesztését.

Foglalkozásainkon összekapcsolódik mese és mozgás. Célunk, hogy a résztvevő gyerekek megismerjék önmagukat, felfedezzék az összefüggéseket a világban, képesek legyenek ebben a rendszerben önmagukat elhelyezni, kapcsolódni másokhoz, és megtalálják saját helyüket. A mesék minden intelligenciaterületet fejlesztenek. Az alkalmaink első részében a testi-kinetikus intelligenciára helyezzük a hangsúlyt, ez a terület a mozgásos képességekkel függ össze. Olyan meséket és mondókákat válogattunk, amelyek segítenek megismerkedni saját testünkkel fejünk búbjától a lábujjunkig, a mozgásos feladatokkal kombinálva a testséma kialakulása sikeresebben valósul meg. A nyelvi intelligenciát minden mese fejleszti különös tekintettel a szerialitásra (egymás utániság) és a ritmusra, ezek a készségek nagyon fontosak az olvasás- és az írástanulásban. A mesehallgatás segít a minél hosszabb figyelem fenntartásában, a hallás utáni szövegértés fejlesztésében és a beszédészlelés és beszédértés javításában. A meséket kifejezetten a négyéves korosztály számára válogattuk a világ népmesekincséből, amelyek olyan kérdéseket, témákat bontanak ki, ami az ilyen idős gyermekeket foglalkoztatják. A kiegészítő foglalkozásokon kézműves feladatokkal, mondókákkal, találós kérdésekkel tovább mélyítjük a mese tartalmát, és fejlesztjük a finommotorikát is.

Foglalkozások hetente 2 alkalommal, 16.30 – 17.30 óráig: 

hétfőnként mesés finommotorikus fejlesztés lesz a meghallgatott mese alapján  minden alkalommal alkotunk ( szinezés, gyurmázás vagy  festés )

csütörtökön  mesés mozgásos fejlesztés

A foglalkozásokat vezetik: Kárpátiné Löki Márta TSMT terapeuta, gyógytestnevelő és Auer Eszter Nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus,meseelemző

Részletek

Dátum:
február 8
Időpont:
16:30 - 17:30

Szervezők

Kárpátiné Löki Márta TSMT terapeuta, gyógytestnevelő
Auer Eszter nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus, meseelemző

Helyszín

Kisalagi Közösségi Ház
Béke u. 33.
Fót, 2151
+ Google Térkép