Az omega-3 zsírsavak, különösen az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav), rendkívül fontosak a gyermek agyfejlődésében és egészségében. Néhány ok, amiért az omega-3 zsírsavak kulcsfontosságúak:

Az omega-3 zsírsavakat általában a tengeri halakban (például lazac, tonhal, szardínia) és a lenmagban, chia magban, valamint különféle diófélékben lehet megtalálni. Fontos, hogy az omega-3 zsírsavakat rendszeresen és változatos forrásokból vegyük be az étrendünkbe, különösen a terhesség, az anyatejes táplálás és a csecsemőkori fejlődés időszakában. Ezenkívül lehetőség van omega-3 kiegészítők szedésére is, amennyiben a táplálkozás nem biztosítja megfelelő mennyiségben ezeket a zsírsavakat. Azonban mindig érdemes konzultálni egy szakemberrel, például egy gyermekorvossal vagy dietetikussal, mielőtt bármilyen étrendkiegészítőt adnánk a gyermekünknek.

KÓKUSZOS-BANÁNOS CHIA PUDING

Hozzávalók:

2dl kókusztej
1db banán
3ek chia mag
1ek cukor
1ek méz

Elkészítés:

A banánt, a cukrot és a kókusztejet összeturmixoljuk. Belekeverjük a chia magot és a mézet, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Ha van rá lehetőségünk, néhányszor keverjük meg az első órában.
Banánkarikákkal, csokireszelékkel díszítve tálaljuk. Tökéletes reggeli, tízórai vagy uzsonna lehet.

A cikket írta: Mezei Eszter

Borítókép: pixabay.com

Megtekintések: 190
Megszakítás