Tel: 27-537-350 Email: fotimuvhaz@gmail.com
2151 Fót, Vörösmarty tér 3.

Muharay Színház

Rólunk

"Fóton (...) már nem kísérletezés folyik, hanem az első tervszerű lépés történik, egy országossá szélesedő mozgalom irányában. S most, mikor látjuk a kezdeti eredményeket, meg kell állapítani, hogy jó irányba történik... Reméljük, hogy Fót ebben a vonatkozásban is elindulás lesz." - Írja Darvas Iván a Fóti Faluszínpad munkásságáról az 1939. november 25-i bemutatót követően. Most, 78 évvel később, Muharay szellemisége újra éled Fóton Szurdi Miklós művészeti vezetésével. A Muharay Színház 2017. november 25-én, szombaton 19 órakor tartja első bemutatóját a Vörösmarty Művelődési Ház színpadán, hasonló törekvésekkel felvértezve, hogy elmondhassuk újra: Fóton már nem kísérletezés folyik, hanem tervszerű lépések egy országossá szélesedő színház irányába.

2017. november 21.

logo 1

Bemutatóink

Heltai Jenő: Tündérlaki lányok

 

Boriska egy gazdag báró szeretője lett. Csak így, jó híre feláldozásával mentheti meg özvegy édesanyját és három húgát a lecsúszástól, az anyagi összeomlástól... 

Ám mi történik, ha a testvérek az évek múlásával egyre telhetetlenebbek és pimaszabbak lesznek? Mi történik, ha a báróval folytatott viszonyból egyszer csak elillan a tűz? Mi történik, ha az önfeláldozó Boriska életében megjelenik az igaz szerelem, az újrakezdés lehetősége? Dönthet-e úgy, hogy neki is jár a boldogság? Mennyire erős a kísértés a jóra, ha a jóság jutalma a hálátlanság, a lemondás és a megvetés? És mi történik, ha a báró hirtelen a legkisebb lányra vet szemet? 

Heltai Jenő majd százéves, keserédes darabja kacagtatva szembesít máig érvényes erkölcsi dilemmákkal. Szelíd iróniával megrajzolt karakterei önzésük, gyarlóságaik ellenére is szerethetők: éppen esendőségük teszi őket oly ismerősen emberivé… 

 

Előadások:

 

2018. február 03. 19 óra

2018. február 11. 19 óra

2018. március 27. 19 óra /Az előadás elmarad/

Martin McDonagh: A párnaember

 

Martin McDonagh Oliver díjas színdarabját 2003-ban mutatták be először hatalmas sikerrel. A megrázó történet egy meg nem nevezett diktatúrában játszódik, ahol egy novellaíró, bizonyos Katurian papírra vetett rémtörténetei elevenednek meg a városban. Két gyerek holttestét találják meg és egy harmadik kislánynak nyoma vész.

A rendőrség első számú gyanúsítottja pedig ki más is lehetne, mint az író? A kihallgatás során nem csak megismerkedhetünk Katurian szellemileg visszamaradott fivérével, valamint zaklatott gyerekkorukkal, de kirajzolódik előttünk a múlt, a tettek mögött meghúzódó motiváció és a szereplők valódi arca is. Torokszorító dráma az emberi kegyetlenségről, a körülöttünk, valamint a bennünk lévő bizonytalanságról, ami miatt történetekbe kapaszkodunk.

 

Előadások:

 

2017. december 11. 15 óra

2018. január 21. 19 óra

2018. február 23. 19 óra

Vadnay László - Békeffi István - Márkus Alfréd: Tisztelt ház

 

Egy politikus és a kalapos kisasszony nem mindennapi szerelmi bonyodalmai, amelyet a napi sajtó ölelésről-ölelésre követ, fotografál és kommentál. Halmi Vera fülig, talán kalapig szerelmes Takács képviselő úrba, aki nap, mint nap úgy megy el az üzlet előtt, mint aki tudomást sem vesz erről, mivel nem is tud a lány létezéséről. Vera változtat ezen. Felszólal, nyilvánosan megvádolja Takács képviselőt liliomtiprással és nem is akárhol! Egészen pontosan a Parlamentben. Így kezdődnek a bonyodalmak, melyeket a sajtó szorosan nyomon követ és melyek súlyosan veszélyeztetik Takács képviselő mentelmi jogát, illetve Halmi Verácska férfiaktól való mentességét. A problémákat csak halmozza, hogy a képviselő nem független. Nem csak politikai értelemben. A főhősnő jobbnak látja menekülni... De hova? És hogyan kerülnek a szerelmi botrány szereplői egyszer csak a tengerpartra? És különben is, kinek lehet hinni 1934-ben? Ezt már döntse el mindenki maga!

 

Előadások:

 

2017. november 25. 19 óra

2017. november 30. 19 óra

2018. január 20. 19. óra

2018. február 18. 19 óra /Az előadás elmarad/

Muharay