Pap Anita könyvtáros írása


„Kellő munkával, erőfeszítéssel és nyitottsággal fejleszthetjük a szeretni tudásunkat, az amourabilitásunkat.”

„Lehet, hogy a Nagy Szerelem titka, hogy olyan tükröt tartunk a másiknak, amelyben azt látja meg, ami a legszebb a lényében?”

Párizs, Franciaország

Korábban írtam ajánlót Raphaelle Giordanitól: A második életed, akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van, és nagy hévvel álltam neki a másik könyvének: Tanuld meg szeretni magad, és megtanulod szeretni a másikat is. Nem nyújtott akkora olvasói élményt a másik után, de igazán izgalmas történet és sokat tanulhatunk belőle. Három szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg a cselekményt. A főszereplő Meredith a szépséges színésznő, aki keresi a maga útját, hogy megtalálja önmagát. A másik szereplő Antoine, híres, gazdag rádió műsor-producer, Meredith szerelme. A harmadik szereplő Meredith legjobb barátnője Rose, aki szintén színésznő. Meredith komoly döntés hoz meg és időt kér Antoine-tól, hogy megtalálhassa, megvalósíthassa önmagát. Rose-zal egy fél éves színházi turnéra kapnak lehetőséget, melyet meg is ragad, hogy eltűnhessen.

A sztori tele van csavarokkal, mikor már unatkoznánk mindig jön valami fordulat, ami izgalmassá teszi a történetet. Antoine és Meredith is szenvednek egymás hiányától, folyamatos hullám-völgyeken mennek keresztül. Kérdés, hogy kibírják-e fél évig egymás nélkül, hogy kibírja-e a kapcsolatuk az idő próbáját? Ez a szerelmi vívódás vajon hova vezet? Nos, kedves olvasó ezt nem árulom el. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti az önfejlesztő, de romantikus regényeket.

A könyv végén megtalálhatjuk Meredith önfejlesztő naplóját, amiben lejegyzetelte az általa tapasztaltakat.

 

„Hogyan szeressük jobban önmagunkat,

hogyan szeressük a másikat a megfelelő távolságból,

hogyan értsük meg a másikat,

hogyan tartsuk életben a vágy tüzét?”

 

„…akik igazán akarják, azoknak sikerülhet folyton megújítaniuk a kapcsolatukat, ha műalkotásként tekintenek rá. Ha a szerelemben mi magunk is úgy működnénk, mint egy művész, akkor minduntalan a Szépre való törekvés munkálkodna bennünk, vagyis hagynánk, hogy pozitív, kreatív energiák mozgassanak, és a hétköznapiból is valami nagyszerűt hoznánk létre. És akkor ki a fenét érdekelne az idő múlása, a megkopás, a megszokás…”

„A szerelem nem egyszerű: olyan, mint egy hullámvasút, tele hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. A szerelem felkap, magával sodor, és néha bizony a földre ejt…”


A könyv a Fót Városi Könyvtár állományában megtalálható.


Ha könyves inspirációra vágysz, csatlakozz Facebook-on a Fót Városi Könyvtár online olvasóköréhez – FIOK // Fóton Itthon Olvasok Közössége –, ahol a tagok írásban és közös beszélgetések keretében is megoszthatják egymással az olvasott művekkel kapcsolatos gondolataikat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás