Pap Anita könyvtáros írása


Hidasi Judit: Egy nap a parton – Vannak, akiknek ki kell várniuk egymást

 „Amikor a szerelem nem múlik”

Hidasi Judit író, újságíró a GoodStuff magazin főszerkesztője, a gondolatmappa sorozat megálmodója. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban…) Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Az Április út című regénye Szlovákiában érettségi tétel. Facebook oldalán több ezren olvassák naponta a következő gondolatmappát.
Több, mint húsz éve van jelen az újságírás és a média világában, folyamatosan publikál, és dolgozik az elektronikus média különböző területein is. A femina.hu oldalnál rovatvezető, a Cosmopolitan Magazinnál pedig vezető szerkesztői posztig vitte. Cikkei olvashatóak voltak a Glamour Magazinban, a Hamu és Gyémánt Magazinban, de dolgozott az nlc.hu és a novagyok.hu portálnak is.

Karácsonykor került a fa alá ez a csodás romantikus regény. Hidasi Judit más könyvét eddig nem olvastam, így nagyon kíváncsi voltam rá, na és az sem volt utolsó szempont, hogy egy forró tengerparti sztori talán varázsol egy kis melegséget ebben a hideg téli időben. Olaszország a helyszín, tudtam, hogy imádni fogom.

Edit a főszereplőnk egy kórházban dolgozik Budapesten, egy igen sikeres fiatal sebész orvos, aki a legjobb a szakmában. El is várja magától, mindig pontos, precíz és természetesen maximalista. Olyan párkapcsolatban él, ami tökéletesen passzol a szoros időbeosztásához. Nem élnek együtt és alkalmanként találkoznak, amikor mindkettőjüknek megfelel. Titkon belül mégsem boldog, Csaba kedves fiatalember, de Edit tudja, hogy ez így életük végéig úgysem mehet. Nincs köztük szikra, szerelem, inkább olyanok, mint két barát, aki szívesen tölti a másikkal a szabadidejét, bár egyre ritkábban. Kiszámítható, nincs benne kurázsi. Edit legjobb barátnője Anna nagyon jó pszichológus, bár megbeszélték, hogy Anna nem fogja Edit életét elemezni, ezt nem igazán sikerül betartani, és mint barátnő próbál Editre hatni az életét illetően. Sőt van egy olyan ügy, amit sikerül Anna elől eltitkolni, mert Edit nemhogy beszélni, még emlékezni sem akar rá soha.  Egyik nap Editet egy véletlen – szerintem nincsenek véletlenek, minden akkor és ott történik, ahol történnie kell, akár csodálatos, akár borzalmas dologról beszélünk- baleset éri, mely megváltoztatja az egész életét. A sors közbeszólt a tökéletesnek hitt élete, azonnal irány vált, ugyanis nem fog tudni dolgozni, mint sebész, legalábbis egy ideig biztosan nem. Ebben a váratlan élethelyzetben Bea nagynéni egy hirtelen ötlettel áll elő. Egy sosem látott rokonnal hozza üzleti kapcsolatba Editet. Az igaz boldogsághoz azonban kacskaringós út vezet.

Ebben a romantikus könyvben, megtalálhatjuk a mély érzelmeket és jól mutatja az emberi szív kifürkészhetetlenségét. Váratlan élethelyzetek, szeretet, düh, harag, szenvedély, nevetés, sírás, titkok, be nem teljesült szerelmek. Tinédzserként imádtam a Romana regényeket, engem ez a könyv egy az egybe visszarepített a tinédzserkoromba, olyan volt, mint amilyennek egy igazi szerelmes regénynek lennie kell. Kiszámítható minden lépés, de pont ezért volt kellemes könnyed nyári olvasmány.

A szerelem úgy csap le, akár a nyári zápor, és mindent elsöpörhet, amit addig biztosnak és fontosnak hittünk.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás