Pap Anita könyvtáros írása


„A kutatás törvénye nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy ahhoz, hogy hátrahagyj mindent, ami biztonságot nyújtott, és lehet az bármi: az otthonod vagy a kedvenc éttermed; és elindulsz, hogy megtaláld önmagad. Legyen az egy belső utazás, vagy igazi út. Tekints mindenre az út során úgy, mint a kirakós egy darabjára és fogadj úgy mindenkit, mintha a tanárod volna. Ha készen állsz arra, hogy egyszer és mindenkorra elfogadj néhány kellemetlennek tűnő igazságot magaddal kapcsolatban, akkor biztosan megleld, amit keresel!”

Ha valaki szereti a finom ételeket, a spiritualitást és hisz a szerelemben, mindenképp olvassa el ezt a fantasztikus önéletrajzi regényt! Annyira nagy sikert aratott, hogy filmet készítettek a történetből, Julia Roberts főszereplésével, aki Lízt alakítja. Általában, amikor megfilmesítenek egy könyvet csalódni szoktunk, mert mi nem így képzeltük, vagy nem igazodik a könyvhöz, de ebben az esetben a film is fantasztikusra sikerült!

A történetet azoknak ajánlom, akik nyitottak a keleti kultúra iránt, hisznek a jelekben, fontosnak tartják az önfejlesztés lehetőségét.

Lenyűgöző helyszíneket ismerhetünk meg Itália, India és Indonézia csodálatos világát.

Minden helyszínen más élményeket oszt meg az írónő.

Coelho: Alkimista című írása és Giordano: A második életed, akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című könyvéhez tudnám hasonlítani a lényegét a mondanivalóját, csak sokkal ízesebb mindkettőnél. Személy szerint én nagyon szeretem az igaz történeteket, ez ad neki egy más fajta, egy izgalmasabb hangulatot.

Elizabeth (Líz) a harmincas éveiben jár, munkájában sikeres, gazdagság veszi körül, férjezett – látszólag mindene megvan, ami a boldog élethez kell, vagy amiről egy nő álmodhat, de mégis élete romokban hever és boldogtalan. Arra a nehéz döntésre jut, hogy elválik férjétől, ami nagyon nehezen megy. Azután depresszióba csúszik és egyik kapcsolat jön a másik után, de mind zátonyra fut, buta játszmák követik egymást. Egyik nap kap egy „jelet” és elzarándokol három csodás helyre. Spirituális utazását egy évre tervezi, hogy megtalálja a helyét a világban. Első helyszíne a varázslatos Itália, ahol barátokat szerez, megismeri a helyi kultúrát a vibráló életvitelüket, szokásokat, a híres olasz ínyencségeket.

Ezt követően a káprázatos Indiába utazik, ahol indiai guruk elvonult világával, a meditációval a befelé figyeléssel ismerkedik meg.

Végül az egzotikus Indonézia Bali szigetére vezet az útja, ahol megismeri az igaz szerelmet és megtalálja önmagát. Őszinte, humoros hangvitelű, mély érzelmű írás, egyéni útkeresés, önsegítés, megtanít hallgatni az érzéseidre. Olvasása közben inspirál, hogy te is változtass az életeden, könnyen azonosulhatunk Lízzel az írónővel, problémáink sokszor összefonódnak így együtt utazhatunk vele! Ez az a könyv, amit többször ki akarsz majd olvasni!

Fotó: Dobozi-Dudás Bernadett

A Fót Városi Könyvtár korábbi könyvajánlói visszanézhetőek a blogon.


A könyv a Fót Városi Könyvtár állományában megtalálható.


Ha könyves inspirációra vágysz, csatlakozz Facebook-on a Fót Városi Könyvtár online olvasóköréhez – FIOK // Fóton Itthon Olvasok Közössége -, ahol a tagok írásban és közös beszélgetések keretében is megoszthatják egymással az olvasott művekkel kapcsolatos gondolataikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás