Ezen a hétvégén sem kell otthonról kimozdulnod, ha szuper programokon vennél részt. Ne kockáztass, inkább nézz szét az általunk összeszedett online programok között, biztosan te is találsz valami neked valót!

Sokunk életét nehezítette meg a jelenlegi járványügyi helyzet és még többen maradtunk magunkra a négy fal között. Hogyan lehetne kihozni ebből a helyzetből a maximumot? Nyugalom, ez a cikk nem arról fog szólni, hogy minden okkal történik, és meg kell látni az élet tanítását ebben a helyzetben is, hanem arról, hogy még egy ilyen helyzetből is simán ki lehet hozni a maximumot. Számtalan online program közül lehet válogatni, ezekkel biztosan hasznosan el lehet tölteni ezt a kényszerhelyzetet is.

Filmek minden mennyiségben

Itt az idő behozni a lemaradást filmek terén! Most nem a magától értetődő Netflixet, HBO Go-t és társait fogom ajánlani, hanem olyan kevésbé populáris portálokat, melyek neked is újdonságot nyújthatnak. A MédiaKlikk.hu Filmtárában egyes filmek a vetítésük után 7 napig visszanézhetőek ezen a felületen, a mostani listából a személyes kedvencünk az Egy fiú hazatér című film Julia Roberts főszereplésével.

Mozinet Filmek és a Cirko Filmek felületein is csodás filmek vannak összeválogatva, ám itt egy-egy film megnézéséhez kölcsönzési díj fizetése szükséges.


Múzeumozz a kanapéról

Az csak hab a tortán, hogy a British Library online elérhetővé tette a Harry Potter kiállítását, de szinte az összes múzeum átköltözött online térbe, és mind virtuális tárlatvezetéseket kínálnak ebben a kényszer hozta leállásban. Online sétákat lehet tenni a párizsi Orsay Múzeumban, az amszterdami van Gogh Múzeumban, a New York-i Guggenheim Múzeumban, de Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeit és múzeumainak egy részét is végig lehet böngészni.

Forrás: pim.hu

Az itthoni múzeumok közül a Petőfi Irodalmi Múzeum tette online elérhetővé a Szabó Magda és az Arany János kiállításukat, a Ludwig Múzeum honlapján pedig megtekinthető The Dead Web – The End című kiállítás. Ez a kiállítás az internet kapacitásának potenciális végét próbálja meg előrevetíteni, melyet 2023-ra jósoltak meg. Ennek az utópisztikus elgondolásnak a gazdasági és társadalmi következményeit is megpróbálják bemutatni, melyhez a múzeum segítségül hívta a Molior kanadai médiaművészeti szervezetet.

Smartify alkalmazás pedig ingyenesen elérhetővé tette a tárlatait. Olyan neves múzeumok kiállításait tekinthetjük meg online, mint a Louvre, a Tate Britain vagy a londoni National Gallery.


Online színház? Igen, nem is akármilyen!

A régi színház közvetítések újra időszerűek lettek. Persze, reméljük nem sokáig, hiszen a színház legnagyobb varázsa a színész és a közönség kapcsolatának előttünk való megszületése. De amíg ezt nélkülöznünk kell, addig is szuper előadásokat tekinthetünk meg online, érdemes hát követni a színházak Facebook oldalait. A Katona József Színház három előadását is elérhetővé tette Youtube csatornáján, de a Miskolci Nemzeti Színháztól kezdve, a Fővárosi Nagycirkuszon át a Vígszínházig, sokan kedveskednek nekünk élő közvetítésekkel vagy régi előadások felvételeivel. Sőt, teljes egészében megtekinthető az Örkény Színház és a Thália Színház előadása Bíró Kriszta, Für Anikó, Hámori Gabriella, Kerekes Viktória és Lázár Kati közreműködésével.


Zenével kerek az élet

MÜPA mindenki számára elérhetővé tette a videó archívumát, ahol rengeteg, szuper minőségű, komoly-, és könnyűzenei koncertet megtekinthetünk, de a Budapesti Fesztiválzenekar is mindennapos kamarakoncerteket közvetít 19:45-től hivatalos honlapján.

Stingray Classica elnevezésű csatorna is ingyenessé tette április 18-ig online archívumát. Az érdeklődők egy egyszeri regisztráció után, megtekinthetik az összes feltöltött koncertet, opera- és balett előadást.


Olvass el mindent IS

Olvass! Klasszikusokat vagy kortársat, bármit, amihez kedved van. Persze, a válogatáshoz itt is kapunk online segítséget! A Szabó Ervin könyvtár Facebook oldalán minden nap közzétesz egy mese, vagy regényrészlet felolvasást. A Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán olyan klasszikusokat lehet elolvasni, mint Nathaniel Hawthrone: A skarlát betű című könyve. A multimediplaza.com szabadon letölthetővé tett 232 online könyvet, de az ingyenes PDF könyveket összesítő honlap is hasznos lehet, itt a könyvek tematikára vannak bontva, azon belül is ABC sorrendbe szedve.

Forrás: mymodernmet.com

Ha nem okoz nehézséget az angolul való olvasás, akkor érdemes felmenni a Guggenheim Múzeum oldalára, hiszen itt 200 modern művészeti könyvet tettek elérhetővé. A Standard Ebooks oldalán pedig Agatha Christie könyvektől kezdve, Dickens műveken át szinte minden nagy író műve letölthető angolul.


Tornázz otthon

Akik eddig rendszeresen edzettek, vagy most a vesztegzár alatt akarnak elkezdeni, azoknak jó hírünk van, hiszen az internet most hemzseg ezektől. Számtalan otthon elvégezhető tornát találtam, ezek közül csak az általam kipróbált és (nekem) leghatásosabbakat említem: Insanity: Shaun T kardió videói 60 nap alatt olyan szintre hoznak, amiről nem is álmodtál. Az edzések kemények, de hatásosak, sok az ugribugri, szóval térdfájósak óvatosan!

Jillian Michaels 30 day shred, vagy kickbox edzései könnyebben végig csinálhatok, nem hosszabbak 30 percnél, de másnapra garantált az izomláz. Zuzka Light tornái kicsit nagyobb kihívások elé állítanak, de a siker nem marad el.


Kezdj el egy új hobbit!

FessNeki online festészeti programjaihoz nem szükséges semmilyen rajz vagy festészeti tapasztalat, apránként, lépésről lépésre segítenek megfesteni a leghíresebb festményeket, így könnyű tartani a lépést és szuper élményben lesz részed! Ezekhez a Facebook oldalukon tudtok csatlakozni, melyet Live videóban tartanak meg, ami alatt kérdezésre is van lehetőség.

Nikon fényképező márka ingyenes fényképészeti órákat tett online elérhetővé, ahol az érdeklődők a különböző tippeket és trükköket tanulhatnak meg a fényképezéssel kapcsolatban.


Forrás: kulturfroccs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás