Nagyné Zanathy Sylvia


Az Anyatermészet nem mindennapi próbatétel elé állít – új, soha nem tapasztalt kihívásokkal szembesülünk, fenekestül fordul fel körülöttünk a világ. Eltűntek a biztonságot adó keretek, kapaszkodók, a megszokott napirend. Kénytelenek vagyunk elengedni a megszokásokat, alkalmazkodni a gyorsan változó körülményekhez.

Keressük a megoldásokat, a kiutat, olykor külső segítségre várva, aztán egyre többször befelé indulva. Ahányan vagyunk, annyi féle kihívás, probléma, nehézség, annyi féle megküzdési stratégia, hozzáállás, fizikai, mentális, érzelmi állapot, alapok, amire támaszkodhatunk. Elgördíteni az akadályokat, a lehető legkisebb ellenállással fogadni a változásokat, helyet teremteni valami újnak, nem könnyű feladat.

Nehéz helyzetekből, dermedtségből az áramlás segítheti a kimozdulást. Az áramlás a víz elem minősége, utat tör akár a legkeményebb sziklák között is. Lehet, hogy eleinte még törékeny, mint egy kis csermely, aztán felismeri az erejét, elmos, visz magával mindent, ami már szükségtelen, lejárt, ami túl sok, nincs helye többé.

Ahogy majd végzed a mozdulatokat, a figyelmeddel járd át szisztematikusan az összes ízületet, testrészt, szervet, szervrendszert, a mirigyeket, hogy minden parányi sejt felszabaduljon, kommunikálni kezdhessen egymással, szabadon áramolhasson az életerő. Ez legyen a tudatosság fókuszában.

Néhány rövid gyakorlatsorral hívlak ebbe az áramlásba.

Namaste

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás