Dobozi-Dudás Bernadett írása


Manapság nagy divat a babafejlesztés, a babák, kisgyermekek szervezett tanítása. Sokan kritizálják, a valóság azonban az, hogy a korai nyelvi és zenei fejlesztés valóban hatással van a gyermek további életére, szellemi fejlődésére. A babák már 6 hónapos kortól nagyon nyitottak a közösségre, emberekre, szociális kapcsolatokra. Mivel utánzással tanulnak, megfigyelik a többieket és nem ritkán tapasztalható, hogy ha a csoportból az egyik baba rájön valamire, megtanul valamit, hamarosan a többiek is utánozni kezdik. A rendszeres közösségi élet révén a baba hozzászokik a társasághoz és később is könnyebben illeszkedik majd be a közösségbe, nem ijed meg az idegenektől. A találkozások, a baba-mama klubbok sajnos most nem működnek, viszont a szakemberek igyekeznek az online térben folytatni tevékenységüket, ezzel segítve a szülőknek a kicsik fejlesztésében.

Youtube csatornánkon az Apacuka Zenekarból ismert Kriszta minden héten új Zenebölcsi résszel jelentkezett. Ha Krisztát jobban meg szeretnétek ismerni, az alábbi interjút ajánljuk figyelmetekbe. A csatornánkra felkerült részeket pedig a két ünnep között visszanézhetitek:

Zenebölcsi előadásaink januárban folytatódnak, iratkozzatok fel Youtube csatornánkra, ha nem szeretnétek lemaradni az új részekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás