Jarabin Kinga írása


Reményeink szerint lecsengőben van egy igen hosszú, a megszokottól teljesen más életmódot és -minőséget kívánó időszak, mely talán sok mindenre rámutatott, hogy mit kellene és lehetne másképp, mi az, amire sokkal kevesebb időt fordítottunk rohanó hétköznapjainktól megfáradtan, mint amennyit szükséges és fontos lenne. A gyerekeinkkel töltött idő igazi kincs, mely soha nem tér vissza. Felnőnek, kirepülnek, és már csak bánhatjuk a zajos világra fordított figyelmünket.

A tartalommal megtöltött idő ezerszeresen térül meg. Ezt segítve indítottuk útjára 2020 márciusában a Művelődési Ház blogján az esti meséket.

A közös esti mesélésnek számos jótékony hatása van. Elősegíti az érzelmi kötődés kialakulását, mélyíti a bizalmat és az érzelmi kapcsolatot a mesélő és a mesét hallgató között, fejleszti a gondolkodást, a kifejezőképességet, segít a problémák feldolgozásában és megoldásában.

„… a kisgyerek esetében, ahol a lélek a testbe ágyazódik, ott találjuk a kisgyerek jó életérzését kínáló, testbe ágyazott mozgásos funkciót, a játékot. A szabad játékot. És a másik póluson, ahol a lélek a szellemi világokkal érintkezik, ahol a kisgyerek „hitéről”, „vallásáról” (világképéről) beszélhetünk, ott a mesét.” (Vekerdy Tamás)

Most, hogy lehetőségünk van a személyes találkozások és alkalmak megszervezésére, élni invitáljuk Önöket! Lépjünk ki a valós térbe, játszunk és meséljünk együtt 2021. július 17-én, szombaton a Vörösmarty Művelődési Házban, valamint annak udvarán megrendezésre kerülő I. Népi és Mese Napon, ahol mesesarokkal, élő meséléssel, kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel, gyermek színházzal, és táncházzal várjuk a gyerekeket.

Az esemény további részleteiért – fellépők, mesélők, időpontok – látogasson el Facebook oldalunkra!

A rendezvényre a belépés díjtalan, a színházi előadások látogatása regisztrációhoz kötött, melynek módját hamarosan megosztjuk.

Várunk minden kedves érdeklődőt!


A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás