Fóti Cselényi József Népdalkör

WEB100_0645

A Cselényi József Népdalkör 1997-ben alakult a község népi hagyományainak őrzése, ápolása, a népzene, a népdal emlékeinek megőrzése céljából. A népdalkör tagjai névválasztásukkal a település kulturális életében jelentős szerepet vállaló Cselényi családnak és Cselényi József nótaénekes, népszínművész emlékének adóznak.A jelenleg 11 tagú csoport tagjai főként a településen élő nyugdíjasok közül kerültek ki, akik a szabadidő kulturált eltöltése mellett kulturális értékmegőrző, közösségformáló tevékenységet is folytatnak.

A kórus részt vesz a község kulturális rendezvényein, országos népzenei találkozókon, falunapokon és a határainkon túl is épít kapcsolatokat a magyar népi hagyományok ápolása terén.
A népdalkör megalakulása óta az ország számos pontján szerepelt. Felléptek többek között a Pesti Vígadóban, a Budai Várban, a Vármegye Házán, Gödöllőn a Pávakörök találkozóján, Berekfürdõn, Tápiószecsőn, Nagykovácsiban, Bercelen, Nagymaroson, Mogyoródon, Lőrinciben, Heréden, Kistarcsán, Püspökszilágyon, és Dunakeszin.
2003-ben Kárpátaljára is eljutottak.

A csoport évről-évre meghatározó szereplője a Fóti Ősz című rendezvénynek. Kórusokat fogadott Finnországból és Lettországból is. Nagy sikerű katona-dalos népzenei találkozót is rendezett, melyen 14 csoport vett részt.
A népdalkör tiszta forrásból származó magyar népdalokat, népdalcsokrokat ad elõ.

Művészeti vezetője: Pesti János

Vezető

Pesti János

Helyszín

Agárdy Terem

Időpont

minden hétfőn 18-tól 20 óráig

Telefon