Gyümölcsleves újragondolva – cukor- és tejmentes recept

Mezei Eszter írása


Gyümölcs ügyileg úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokival…. mindegy hogy kicsi, nagy, piros, lila, sárga, kerek, bogyós, magos, nem magos…. minden jöhet!
A gyümölcslevest is egy kicsit “Esztisen” szoktam készíteni, cukor és tejmentesen. Persze így is mindig eszméletlenül finom.
Hozzávalók
400-500g szezonális gyümölcs (most eperből fogom készíteni a hétvégén)
1 kis doboz kókusztejszín
eritrit
fahéj
szegfűszeg
kis kanál vanília aroma
Elkészítés: A gyümölcsöt felteszem annyi vízbe, hogy bőven ellepje, a fűszereket és az eritritet beleteszem. Amint felforrt, beleteszem a kókusztejszínt 1-2 percig kavarom a levest. Hagyom egy picit kihűlni és utána az egészet egy botmixerrel összeturmixolom. Így szoktam sűríteni, nem teszek bele keményítőt vagy pici lisztet se. Így is finom lesz és még jobban “kijönnek” az ízek.
Ha nem szereted a kis magokat a levesben (pedig nagyon egészségesek azok is!!), akkor át tudod passzírozni, szűrni a levest és úgy is tudod tálalni! 🙂

Próbáljátok ki! Lehűtve még desszertnek is szuper!


Kezdőkép: penzcentrum.hu


Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük