Mezei Eszter írása


Eddigi gyors és egészséges receptjeink ITT.


A családunk nagyon szereti a vadhúst. Anyukám ezt a receptet mindig ünnepi alkalomból készítette el nekünk, mert tudta, hogy a fácános palacsintával az egész családnál nagy sikere lesz.

Fácános palacsinta 

Hozzávalók:

1 fácán

tenyérnyi füstölt szalonna 

fél kg gomba

tejszín

sós palacsinta

zöldfűszerek

 
Elkészítés:
A fácánt felteszem húslevesként főni. Ha puhul a hús kiveszem, lehűtöm és leszedem a csontról. Apró kockákra vágom. A feldarabolt füstölt szalonnát kicsit sütöm, ebbe a zsírba teszem a fácánhúst, zöldfűszereket (majoranna, csombor, pici kakukkfű, rozmaring), sót. Állandó keverés mellett 10 percig sütöm, majd beleöntöm a tejszínt, felforralom. Botmixerrel darabolom, hogy sűrű, kenhető massza legyen. Fél kg gombát megpárolok, csomborral, sóval megszórok és a levét elforralom. A húst összekeverem a gombával, ezzel töltöm meg a vékony sós palacsintákat.
Tejföllel, zöldfűszerekkel megszórva tálalom.  
 
Miért ajánlom a vadhús fogyasztását? Azon kívül, hogy nagyon finom a hús, számos más jótékony hatása is van. A vadon élő állatok étkezését és fejlődését nem befolyásolják különböző szerekkel, így húsuk igazán egészséges és zamatos marad. Nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint például az omega-6 és az omega-3. Ez pedig csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti az egyéb krónikus betegségek kockázatát is. Egy aktív, vadon élő állat húsa valószínűleg keményebb, tömöttebb szerkezetű mint egy kevésbé aktív, tenyésztett állat húsa, viszont több ízvegyülettel van tele. Épp ezért javasolják azt a szakemberek, hogy bármilyen vadhúsból készítünk ételt, azt főzzük vagy süssük lassan és szánjunk rá időt. Így lesz puha és omlós az elkészült étel.

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!


Kép: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás