Dobozi-Dudás Bernadett írása


12 nap van Karácsonyig, így igyekszünk az örök kérdésre választ találni: kinek mit ajándékozzunk Szenteste? Akár jelképes, akár drágább ajándékon törjük a fejünket, érdemes belecsempészni egy-egy személyes, kézzel készült meglepetést is a fa alá, hogy még felejthetetlenebb legyen az este. Megfigyelted már, hogy a szeretteid, barátaid azoknak az ajándékoknak örültek eddig a legjobban, amelyek igazán személyre szabottak voltak és amiket te magad készítettél nekik a két kezeddel? Ezek a meglepetések igazán megmelengetik az ember szívét, hiszen ebből jól látszik, hogy valaki igazán szeretettel, odafigyeléssel és gondosan készítette el őket.

Blogunk workshop részlegén is szemezgethetsz egyszerű, könnyen elkészíthető apróságok között. Megtanultuk a pontfestést, készítettünk mini tündérkertet, melynek téli verziója most nem is lehetne aktuálisabb, megismertük a finn hagyományok ünnepi díszítő elemét, a himmelt, szalvétatechniával gyertyát díszítettünk, különböző pompom kiegészítőket gyártottunk és kreatív ajándéktárgyakat is láthattatok élelmiszerekből. 


Nem csak tárgyakat lehet kézzel készíteni és ajándékozni, hanem például egy isteni tojáslikőrt is. A nagypapa és a nagymama vagy a kedves szomszédasszony biztosan nagyon örülne neki.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 2,5 dl rum vagy 3,5 dl vodka

Elkészítés:

Forrald fel a tejet a tejszínnel: ez utóbbi azért kell bele, hogy a végén igazán krémes állaga legyen. Közben kapard ki a vaníliarúd belsejét, és azt is tedd hozzá a tejhez. Ha felforrt, tedd félre.

Egy tál fölött válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől, arra ugyanis most nem lesz szükséged. A sárgájához add hozzá a cukrot, majd egy habverő segítségével habosítsd fel. Ha megvártad, hogy a tej kihűljön, akkor hozzáöntheted a tojássárgájához. A keverékhez ezután add hozzá a rumot vagy vodkát is.

Ha kész vagy, töltsd bele a tojáslikőrt egy üvegbe. Az italt hagyd legalább néhány órát a hűtőben állni, mielőtt felszolgálod, így az íze is jobban kibontakozhat, és kellemesen hűsítő lesz.


10 részen át fűztünk gyöngyöket a tavaszi karantén alatt, amiről lépésről lépésre beszámoltunk a blogon. Ha idén karácsonykor szívesen díszítenéd gyöngyből készült díszekkel a fádat, vagy ajándékoznál ebben a támában, olvasd el bejegyzéseinket a weboldalon.


November óta kézműves foglalkozásaink a Youtube csatornánkra költözött, innen is el tudsz lesni jó pár egyszerű, de nagyszerű ötletet ajándékaid elkészítéséhez.


Ha pedig az ajándékokat már megvetted az üzletekben, akkor legyen a csomagolás kézzel készült, diy. Íme pár imádnivaló ötlet a Pinterestről:

Kellemes hangolódást, készülődést kívánunk!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás