Mezei Eszter írása


Itt a spárga szezonja. Készíts belőle krémlevest. Ez nem csak egészséges, hanem rendkívül finom is. Extraként pedig tegyél rá bazsalikomolajat, ami igazán pikánssá teszi a leves ízét.

Hozzávalók :

A spárgakrémleves elkészítése:

Vágd le a fehér spárga fejeit, tedd félre, ez majd a levesbetéthez kell. A szárak fás végét is vágd le és tisztítsd meg a spárga szárát. A fás szárakat és a héját most enyhén sós vízben főzd meg, ez lesz az alaplé.

Egy lábosban hevíts kókuszzsírt és dobd rá a felvágott hagymát. A fehér spárga szárát darabold fel és tedd rá a hagymára. Pár percig párold, majd öntsd fel a spárgaalaplével és főzd puhára.

Levesbetét elkészítése:

A zöld spárgák fás végeit törd le és dobd ki. Ha alul megfogod a spárgát és elkezded hajlítani a megfelelő helyen fog eltörni. A fejeit vágd le, tedd félre, a szárait pedig hosszában négy részre vágd fel.

Egy serpenyőben ismét hevíts kókuszzsírt és dobd bele a fehér és a zöld spárga fejeit, valamint a zöld spárga szárát.

A levest turmixold le (turmixgépben vagy botmixerrel) és szűrd át, majd a levesbetétekkel és néhány csepp bazsalikomolajjal tálald.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program ME Sport Ruházat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás