Fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


Annyira szeretem az őszt és az ősz ízeit. Nagy kedvencem ilyenkor a szőlő, alma és a finom, zamatos, lédús szilva.
Anyukám nagy mestere a szilvaleves elkészítésének, úgyhogy megosztom veletek a receptjét. Azon kívül, hogy a gyerekeim azonnal befalták az egészet, az a szuper benne, hogy laktózmentes, úgyhogy a tejfehérjére érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók:

A laktózmentes pudingos szilvaleves elkészítéséhez a szilvákat egy fazékba tesszük a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd felöntjük a vízzel és a tejjel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a nyírfacukrot. Ennek mennyisége függ a szilva édességétől is, és természetesen az ízlésünktől is. 10-15 percig főzzük, majd kihalásszuk a levesből a fahéjat és a szegfűszeget, és egy botmixer vagy turmixgép segítségével leturmixoljuk a levest.

A pudingport kikeverjük 50 ml vízben, és hozzáadjuk a leveshez. További 1-2 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk alatta a hőt.

Tányérba szedjük a levest, megszórjuk apró kockákra vágott szilvával és meglocsoljuk laktózmentes tejszínnel.

Ugye milyen egyszerű?

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂


Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program ME Sport Ruházat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük