Fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


Mivel nem mindenkinek van grillsütője vagy éppen kertje otthon, jól jönnek azok a receptek, amelyekkel a sütőben is elkészíthetjük az adott finomságot. Ezzel a recepttel ugyanazt az eredményt érhetjük el, mintha grillrácson készítettük volna a zöldséget.

A sült cukkini annál finomabb, minél kisebből és zsengébből készül, viszont ha nem sikerül ilyenhez hozzájutni, akkor érdemes minél több és minél vékonyabb szeletre vágni.

A pirosra sült cukkininek egyetlen egy titka van – nem szabad a sütés előtt megsózni. A só ugyanis kidobja a cukkiniben található rengeteg vizet, úgy inkább párolódni fog, mint sülni. Nagyon fontos tehát, hogy a cukkinit mindig utólag fűszerezzük, mikor készen van, rögtön szórjuk rá az ízesítőket, majd azonnal tálaljuk

Hozzávalók:

4 kisebb darab cukkini
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fél tk bazsalikom
fél tk olasz fűszerkeverék
ízlés szerint só, bors

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A sütő rácsát tegyük középre. Vékonyan olajozzunk ki egy tepsit.. A cukkiniket mossuk meg, hosszában negyedeljük el. Ha vastagabbak a cukkinik, akár 8 részre is vághatjuk őket. Tegyük őket egy tálba.. A fokhagymát reszeljük le, majd keverjük össze az olívaolajjal. Öntsük az olívaolajos fokhagymát a cukkinire, alaposan keverjük vele össze. A cukkiniket tegyük a tepsire a vágott felükkel lefelé, hagyjunk köztük helyet. Süssük őket 8 percig, majd fordítsuk meg őket, süssük további 8 percig. Míg sülnek, keverjük össze a bazsalikomot, a fűszerkeveréket, sót, borsot. Még forrón szórjuk rá a cukkinire a fűszereket, alaposan keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőlük. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Mezei Eszter Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma ProgramME Sport Ruházat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük