Fotó: pixabay.com

Mezei Eszter írása


Egy nagy kedvencem a Frittata.

Végtelen variációban elkészíthető és nem is tart sokáig megcsinálni. Ami számomra még fontos, hogy nem drága étel, ugyanakkor, ha jól készítjük el, akkor igen tápláló is lehet!

Alapja általában tojás és zöldségek, de adhatunk hozzá húst, sajtot vagy  halat. A  csirkés variációt mutatom most meg.

Hozzávalók kb. 4 személyre:

A hagymát egy kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron alacsony hőfokon megdinsztelem, amíg megpuhul és aranybarna lesz. Egy másik serpenyőben körbepirítom a csirkemell kockákat, sóval, borssal fűszerezem, majd hozzáadom a cukkinit és a zöldfűszereket is. A tojásokat egy tálkában felverem. A hagymát és a főtt burgonyát hozzákeverem a cukkinis csirkéhez. Érdemes hőálló edénybe tenni. Végül leöntöttem a tojásokkal és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöm. Friss, kevert salátával fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Mezei Eszter

Humánkineziológus Edzés Otthon Bombaforma Program ME Sport Ruházat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.