Mezei Eszter – edző, MasterTrainer, humánkineziológus írása


Mai blogposztomban olyan témáról szeretnék írni, ami sok mindenkit foglalkoztat és amivel mostanában rengetegen kerestek meg. Hogyan tudok csak a hasamról, combomról vagy a fenekemről lefogyni? Hogyan lehet lokálisan zsírt égetni? Sajnos azt kell, hogy mondjam mindenkinek, hogy SEHOGY. Azaz a plasztikai sebész tud ilyet, de én edző vagyok 🙂
Hiába fogsz 100 guggolást vagy felülést csinálni naponta, nem fog eltűnni a narancsbőr a fenekedről és nem lesz laposabb. Sőt, ha elkezded erősíteni a belső combodat, nagy valószínűséggel csak nőni fog a combod.
A testzsír százalék csökkenése nagy részben a táplálkozáson múlik és azon, hogy kalória deficitben legyünk nap végén, ami az jelenti, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit “eléget” a szervezeted. Tehát a konyhában dől el a fogyásod 70%-a. Sokszor pedig nem is onnan kezdünk el fogyni, ahonnan szeretnénk. Sajnos ez genetikailag mindenkinél máshogy alakul. 
Az edzés a maradék 30%-ért felel és azért, hogy fogyás után feszes maradjon a tested, illetve hogy lelkileg is kiegyensúlyozott legyél.
Úgyhogy nem lehet lokálisan fogyni, de kitartással el tudod érni a célodat, csak türelmesnek kell lenned. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás